SCHOOL

Hej hej på er! 

Jag och Elin ber om ursäkt för att vi varit dåliga på att uppdatera bloggen, men vi har som sagt varit lediga hela den här tiden. Vi har hunnit med mycket men ändå tagit det väldigt lugnt, en skön semester med andra ord.

Nu har vi gått klart första skolveckan i Santa Monica College, och det känns riktigt bra. Vi båda tycker att det är roligt att vara tillbaka i plugget, träffa lite nytt roligt folk och att få umgås med kompisar på raster och att faktiskt läsa intressanta kurser. Äntligen!!! Vilken skillnad från gymnasiet, inte bara att man får välja sina egna kurser utan en stor skillnad på lärarna. Vi alla är så extremt nöjda med våra lärare, man märker verkligen hur engagerade och kunniga dom är på sina områden. Så det har resulterat i att vi tycker att allt dom säger är så intressant och älskar dom redan. 

Det va lite nervöst dagen innan skolan, massa tankar om hur klasserna skulle vara, om man skulle hitta rätt eller se ut som en borttappad unge. Bra gick det iallafall, även om alla sprang omkring med sina små kartor på campus. 
Herregud så många studenter det är, en stor påse gott & blandat, men mycket Svenskar, Kineser och Amerikanare är det definitivt.

I de flesta av mina klasser är det ingen annan svensk, vilket jag är jätte glad över. Räcker bra med den svenskan vi talar dagligen här hemma. Det känns som om det här kommer bli en rolig termin med massor av bra och skojiga klasser. Jag har valt många dansklasser vilket känns jätte roligt. Jag som älskar att dansa och gjort det i princip hela mitt liv, är glad att kunna göra det samtidigt som jag får poäng för det. Lärarna är jätte seriösa och man ser att de älskar det dom lär ut. Mina danslärare är så himla underbara, lite galna men härliga, balettläraren är jätte liten och söt ifrån Frankrike samma med min lärare för Jazz och Modern, där har jag samma lärare. Henne kan man verkligen kalla galen och hyper, hon bjuder verkligen på sig själv, alltså massa skratt på lektionerna.

De klasser jag tar är Jazz dans, Modern dans, Balett, Yoga, Counseling, Media, Engelska och sen försöker jag "crasha" en nutrition kurs. "Crasha" är något som många studenter gör när de har valt sina kurser men inte fått en eller flera som de gärna vill ha. Som jag då som har valt media men som vill ha nutrition istället, den klassen var helt full så det jag gjorde då var att jag gick till den lektionen första dagen och skrev upp mig på en lista för alla som vill crasha. Jag trodde ju att jag skulle vara en av de få som ville crasha men det visade sig vara 20 andra studenter som hade samma tanke. Så vi fick lotta ut vilka som skulle få ta kursen...och otur som jag har (otippat) fick jag den inte, men jag kommer inte ge mig, för jag vill verkligen ha den här kursen. Läraren verkar hur bra som helst och lektionen som jag va på första dagen innan jag viste om jag skulle få den eller inte var verkligen intressant. Så tanken är att jag ska maila läraren och dyka upp på så många lektioner som det behövs för att hon ska ge med sig och låta mig ta den. Så håll tummarna för mig :)
 
Tycker annars att jag redan fått en bra uppfattning om hur den här terminen kommer att vara, jag har dessutom träffat massor av roliga människor från alla håll och kanter. 
 
Elin och jag har engelska och counseling tillsammans, annars har Elin Media, Yoga, Weight training och foto. 
Vi är båda nöjda med våra val, många roliga kurser som känns mer som aktiviteter än riktiga lektioner men vi känner att vi förtjänar det den här terminen. Vi lär oss ju alltid något nytt, men mer seriösa kurser får vänta på oss i Sverige. 

Nu ska jag och Alex (vår nya roomie) iväg till downtown för att köpa danskläder till baletten och moderna dansen till mig och grejer till hennes fashionkurs och sen ta en lunch där! 

Tjingeling! 
 
/Emilia <3 
 
  Bilder från när vi var på group-counceling innan skolan börjat
Första dagen
RSS 2.0